Wat komt er allemaal kijken bij de implementatie van de nieuwe examens?

Wij zijn in de eerste helft van 2018 bij een aantal ROC’s op bezoek geweest om docenten en deskundigen uit het werkveld bij te praten over de implementatie van de nieuwe examens. Alice van Ingen, projectleider bij Prove2Move, heeft daar uitvoerig verteld over de inrichting van de nieuwe examens en over de do’s en dont’s van de examinering.

Maar ja, hoe gaat dat in de praktijk? Er zijn mensen die wel bij de examinering zijn betrokken, maar die net op die datum niet konden deelnemen aan deze bijeenkomsten. Jammer, want de examenopdrachten en de wijze van beoordelen roepen bij veel beoordelaars vragen op die een helder antwoord verdienen. Om aan die behoefte te voldoen hebben we Alice gefilmd terwijl zij haar presentatie geeft aan docenten van het ROC van Amsterdam en betrokkenen uit het werkveld.

Alice, die zelf ook docent is, legt in deze film uit waar het bij de examinering op aan komt. Ze laat zien welke aspecten van de nieuwe examens aandacht vragen. Daarnaast geeft ze een goed beeld van de valkuilen waar praktisch elke beoordelaar in kan terecht komen en hoe zij dat kunnen vermijden. Zij lardeert haar presentatie met voorbeelden uit haar eigen ervaring als beoordelaar. Dat doet ze deskundig en met humor.

Kortom, de film raakt alle aspecten die aan de orde komen bij de implementatie van de nieuwe examens. Handig voor iedereen die niet in de gelegenheid was om naar Alice te komen luisteren. En ook heel nuttig voor beoordelaars die nog eens rustig hun kennis willen opfrissen. In een halfuurtje praat Alice u helemaal bij. Klik hier om de film te starten.

Terug naar overzicht