Nieuwe man aan boord bij Prove2Move

“Mijn eerste kennismaking met het onderwijs, jaren geleden, was wel bijzonder. Ik had geen idee wat ik moest zeggen toen men mij vroeg wat competentiegericht onderwijs is. Dus ik dacht dat wordt niks, maar ik kreeg toch te horen we willen met jou verder. De school kon mij, met mijn ervaring als leider van een fitnesscentrum, inzetten op het uitstroomprofiel fitness.” We praten met Tijn van den Hazel die zich heeft ontwikkeld tot senior docent Sport & Bewegen bij het Deltion College en net is aangetreden als de nieuwe projectleider bij Prove2Move.

Kende je Prove2Move?
“Toen ik eenmaal ‘senior’ was wilde ik ook iets nieuws aanpakken. Maar nooit aan Prove2Move gedacht. Dankzij mijn werk in de vaststellingscommissie kende ik de examens van Prove2Move wel, maar als docent Sport & Bewegen had ik daar geen ervaring mee. Tot mijn directeur me wees op de vacature voor projectleider. Lijkt me echt iets voor jou met je belangstelling voor examens en examineren, zei ze. Dat van die belangstelling, dat klopt wel. In mijn team bij Deltion zien ze mij als een soort expert op dat gebied en ik ben ook steeds nauwer betrokken bij het examineren.”

Wat maakte dat je dacht dit is iets voor mij?
“Er was direct een klik. Ik heb weliswaar geen ervaring met Gezondheidszorg en Welzijn, maar dat vinden ze bij Prove2Move eerder een pre. Ik kan met een frisse blik naar het werk van de toetsontwikkelaars kijken.

Wat Prove2Move allemaal doet naast examens maken, zoals deKennistoetsenbank en de train-de- trainer voor beoordelaars, daar heb ik ook affiniteit mee. Pas nog heb ik een sessie bijgewoond over hoe om te gaan met het criteriumgericht interview. Dat was een mooie ervaring die mij weer aan het denken zette over hoe we daar bij Sport & Bewegen mee omgaan.”

Ben je inmiddels als projectleider aan het werk?
“Een dag per week ben ik met de toetsontwikkelaars aan de slag met het examen Vitaliteitsbegeleider. Dat is een nieuw crossover-dossier van Verzorgende IG, Maatschappelijke Zorg en Sport & Bewegen. Straks worden daar de examens Entree, Dienstverlening en Sociaal Werk aan toegevoegd. Projectleider Coby Willems begeleidt mij daarbij.”

Hoe kijk je aan tegen het werk als projectleider?
“Ik vind dat ik er als projectleider niet altijd boven hoef te staan. Ik ben vooral met de toetsontwikkelaars aan het meedenken over de beoordelingscriteria. Daarbij merk ik wel dat zij buitengewoon ervaren zijn. Dus leer ik op dit moment nog meer van de toetsontwikkelaars dan zij van mij.”

Terug naar overzicht