Margo Koopman

“Laten we trots zijn op Prove2Move.”

“Als medebestuurder van Prove2Move doet het me goed dat Prove2Move zo gestaag groeit. We mogen er best trots op zijn dat steeds meer MBO-onderwijsinstellingen kiezen voor de examens van Prove2Move. Dat zegt iets over de kwaliteit en de praktische toepasbaarheid ervan. Je zou het bijna vergeten, maar zo’n 20 jaar geleden was het gedurfd om met drie ROC’s examens te gaan maken voor zorg- en welzijnsopleidingen. En de manier waarop de examenontwikkelaars destijds gingen samenwerken met het werkveld was ongekend. Het heeft dan ook jaren geduurd voordat het gangbaar werd om onze examens in te kopen.”

Margo Koopman is vicevoorzitter en penningmeester van het Prove2Move-bestuur en directeur van het MBO-College voor Mens & Maatschappij van het ROC van Twente.


Nieuwe uitdaging

“In 2017 staan we weer voor zo’n uitdaging. Deze keer met deKennistoetsenbank van Prove2Move. Het inkopen van digitale kennistoetsen is nog geen gemeengoed. Al is er veel en groeiende interesse voor de kennistoetsen voor Pedagogisch Werk, Maatschappelijke Zorg, Mbo-Verpleegkundige en Verzorgende-IG. Logisch, de voordelen voor studenten en docenten spreken voor zich. Toch zal het wel even duren voordat de ROC’s massaal overgaan op het gebruik van onze kennistoetsen. Maar ik ben ervan overtuigd dat dit eerder ‘normaal’ zal worden dan sommigen denken.”

Draagvlak scheppen

“Draagvlak scheppen voor alles wat we bij Prove2Move doen, is een van mijn belangrijkste taken. De leden ROC’s nemen zelfstandig hun beslissingen. Dat is goed en moet vooral zo blijven. Het is aan ons als bestuur om alle betrokkenen, intern en naar buiten toe, te doordringen van de resultaten die zij kunnen behalen met de producten van Prove2Move.

Kritisch volgen

“Prove2Move heeft zich ontwikkeld tot een professionele organisatie die gedreven werkt aan examens en kennistoetsen van hoge kwaliteit. Dat Prove2Move een landelijke speler is geworden voor het zorg- en welzijnsonderwijs danken we mede aan de vele mensen uit het onderwijs en het werkveld die ons kritisch volgen en meedenken over de optimalisering van de examinering.”

Vooruit denken

“Als er iets is dat Prove2Move kenmerkt dan is dat het vermogen om vooruit te denken en de bereidheid van de leden ROC’s om te investeren in de ontwikkeling van nieuwe producten.

Volgens mij kan Prove2Move de toekomst met vertrouwen tegemoet zien als het lukt om blijvend te anticiperen op de veranderende behoeften van het MBO-onderwijs en het werkveld.”