Kennis maken met deKennistoetsenbank

De behoefte bij het mbo aan kennisitems gekoppeld aan de beroepspraktijk, groeit. Bovendien willen steeds meer roc’s digitale leermiddelen effectief inzetten. Hieronder ziet u hoe deKennistoetsenbank aan die behoefte tegemoet komt.

Kennistoetsen voor Pedagogisch Werk, Maatschappelijke Zorg en Verpleging &Verzorging staan voor u klaar
Docenten en studenten kunnen putten uit kennisitems om te leren, afgestemd op de aktuele  kwalificatiedossiers voor Pedagogisch Werk, Maatschappelijke Zorg en Verzorgende-IG en Verpleegkundige.

De kennistoetsen zijn methode-onafhankelijk
Kennistoetsen kunnen worden ingezet als leermateriaal, ongeacht de examens waar de mbo-onderwijsinstelling mee werkt. Bij elk kennisitem is een kennisflits opgenomen.

deKennistoetsenbank is er voor de docent
Met de kennisitems uit deKennistoetsenbank krijgen docenten alle ruimte om digitale werkvormen in te zetten. Zij kunnen hun onderwijs naar eigen inzicht vormgeven met kwalitatief hoogwaardige en eenvoudig toepasbare kennisitems. Zij bepalen wanneer zij welke kennisitems inzetten. De items zijn ingedeeld naar de actuele kwalificatiedossiers en de Body of Knowledge van de mbo-raad (zie www.bokkennisbasis.nl)

deKennistoetsenbank is er voor de student
Dankzij de digitale techniek kunnen studenten de toetsen maken wanneer en waar ze dat willen. Bovendien maken de kennisvragen nieuwsgierig naar meer informatie. Zo wordt leren eerder een plezier dan een opgave.
De studenten geven op hun beurt feedback op de kennisitems. Zij geven aan dat ze een vraag niet begrijpen of laten horen dat zij over een vraag meer willen weten. Deze reacties kan de docent zien en op school bespreken. Dat maakt het mogelijk om het onderwijs op een interactieve en plezierige manier meer studentgericht te maken.

deKennistoetsenbank is een leermiddel en past op de boekenlijst
deKennistoetsenbank biedt kennisitems om van te leren, die passen op de boekenlijst. Het zijn leermiddelen, gericht op de praktische toepassing van kennis in het beroep. Het zijn dus toetsen om te leren.
Opleidingen die deKennistoetsenbank op de boekenlijst zetten doen zichzelf en hun studenten een groot plezier. Docenten kunnen, anders dan bij een boek, zien of hun studenten het leermateriaal gebruiken, hoe vaak zij dat doen en welke kennisitems ze hebben ingezet.
Aansluiten bij deKennistoetsenbank is eenvoudig
Eén mailtje aan info@prove2move.nl volstaat. Dan nemen wij contact met u op.
De kosten bestaan uit twee delen:

  • € 2500,00 voor inrichting en gebruik van deKennistoetsenbank
    Roc’s en andere opleidingsinstituten betalen € 2500,= ex. btw per jaar voor de inrichting en het gebruik van het systeem in hun organisatie en voor de ondersteuning van de gebruikers; van docenten tot en met het onderwijsbureau.
  • € 25,00 per student voor het gebruik van het leermateriaal.
    Studenten betalen via de webshop € 25,00 incl. btw per jaar voor het gebruik van de kennisitems.

Eerst meer weten?
Klik hier voor contact.
Bekijk het filmpje met een voorbeeld van de inzet van kennistoetsen bij Pedagogisch Werk.

 

Uitnodiging om mee te werken aan de validatie van kennisitems

Input uit onderwijs en beroepspraktijk is onmisbaar

Daarom hebben wij behoefte aan deskundigen uit het onderwijs en de beroepspraktijk die ons kunnen helpen bij de validatie van de door ons ontwikkelde kennisitems. In de praktijk blijkt dat deze input wezenlijk bijdraagt aan de kwaliteit van de kennisitems. Wij ontwikkelen de concept-kennisitems met feedback en vragen u om uw reactie en tips, waarmee wij de kennisitems kunnen optimaliseren.
Vandaar deze uitnodiging om mee te werken aan de validatie van de dossiers Pedagogisch werk (PW), Maatschappelijke zorg (MZ) of Verzorgende-IG en Verpleegkundige (VP/VZ).

Spreekt deze uitnodiging u aan?