Gusta van der Zanden

“Prove2Move staat voor kwaliteit en innovatieve kracht”

“Vanaf de start, bijna 20 jaar geleden, ben ik bij Prove2Move betrokken. Als projectleider stond ik destijds aan de wieg van de eerste proeven van bekwaamheid. Inmiddels zit ik alweer een paar jaar in het bestuur van Prove2Move.”

Gusta vormt samen met Margo Koopman (ROC van Twente) en Theo Geuijen (Landstede) het bestuur van Prove2Move. Zij combineert dat met haar werk als collegedirecteur Welzijn & Gezondheid bij het Deltion College.

 

 

Geen concessies aan kwaliteit

“Mij interesseert vooral de inhoudelijke kant en de ontwikkeling van de MBO-examinering. Als collegedirecteur bij het deltion College heb ik belang bij kwalitatief uitstekende examens. En als bestuurder bij Prove2Move doe ik er alles aan om het ontwikkelingsproces te beïnvloeden en de opvallende groei van het klantenbestand en het examenaanbod van Prove2Move te faciliteren. Met een zekere tevredenheid kijk ik dan ook terug op de ontwikkeling van de examens gebaseerd op de nieuwe kwalificatiedossiers. Dat was een megaklus die Prove2Move onder grote druk en zeer professioneel heeft uitgevoerd. Als bestuurder mocht ik erop toezien dat er geen concessies werden gedaan aan de kwaliteit van deze examens. Dat blijf ik doen, want examens maken en verbeteren is nu eenmaal een continu proces. ”

Innovatieve kracht borgen

“Het borgen van de innovatieve kracht van Prove2Move beschouw ik als een belangrijke persoonlijke opdracht. Dat Prove2Move weet wat innoveren betekent bewijst ze nog elke dag. Kijk maar naar de positieve reacties op de examens uit het onderwijs en het werkveld. Ook de manier waarop Prove2Move de ontwikkeling van deKennistoetsenbank oppakt getuigt van innovatieve kracht. De kwaliteit van de digitale kennistoetsen is geheel in lijn met de kwaliteit van onze examens. De kennistoetsen zijn klaar voor gebruik in de opleidingen Pedagogisch werk, Maatschappelijke zorg en Verpleegkundige en Verzorgende. MBO-onderwijsinstellingen maken met deze kennistoetsen het leren voor de student uitdagender en tegelijk verlossen zij daarmee de docent van een hoop werk. Zo wordt het leren leuker en het lesgeven effectiever.”

Blij worden

Als je mij vraagt waar ik blij van wordt als het om Prove2Move gaat, dan is er meer dan één reden. Het ontwikkelingsproces van de examens, tot en met de aflevering van de examenmappen is met succes digitaal gestroomlijnd. We hebben de organisatie klein kunnen houden en tegelijk is de dienstverlening aan de gebruikers geoptimaliseerd. Vergeet daarbij de Training voor beoordelaars niet. Ook daar zien we een forse groei. Kortom, het beeld van Prove2Move als betrouwbare leverancier van kwalitatief hoogwaardige examen- en toetsproducten is de afgelopen jaren alleen maar sterker geworden. Ja, daar word ik wel blij van.”